Tegnapi újság...

2009.02.07. 15:07

A tegnapi postomban megemlítettem egy érdekes, sokakat hidegen hagyó kérdést, azonban ma egy beszélgetésben felmerült újra a téma. Ez a téma az abortusz intézménye lenne. Mielőtt erről írok, mindenkinek szeretnék ajánlani egy videót és egy számot, ami a témába vág. A videó szügséges a tisztánlátáshoz, a szám csak elősegíti azt. Előbbi tényeket ír le, másik gondolatokról beszél.

Íme a videó:

https://www.youtube.com/watch?v=cjNo_0cW-ek&feature=PlayList&p=496AB0FBA5F0EA9A&index=0&playnext=1

Összesen 27 perces, de tényleg érdemes végig nézni. Angolul jól tudók előnyben.

És íme a szám:

https://www.youtube.com/watch?v=CzpFglaFkX0&feature=related

Nos, ha ezekkel végeztél, akkor jöhet az én szerény véleményem, gondolataim erről a témáról. Nehéz erről beszélni, hiszen egy ilyen postért sokan nyilván elítélhetnek, mások szemében egyszerűen értelmetlennek fog tűnni, sőt a magam szempontjából is. 17 éves vagyok, ergo nem tapasztalati alapon beszélek, de mégis. Erről azért kell beszélni. Előbb vagy utóbb. Inkább előbb, mert ebben a világban mindent érdemes előbb elmondani. Mielőtt oda jut valaki.

Általában az alaphelyzet egy nem komoly, nem hosszútávú kapcsolat. Lehet akár 1-2 év is a dolog, de nem egy életről szokott szólni. Két eset van. Vagy szerelmi kapcsolat, vagy "kalandozás". Előbbi esetben végülis egyszerű a dolog: nagyon szeretik egymást a felek, de felelőtlenek voltak, jöhetnek a következmények. Utóbbi eset kellemetlenebb. Általában a fiú nem szereti annyira a lányt, hogy oda is figyeljen rá, és jönnek a következmények. Előbbi esetben általában rámegy a kapcsolat a dologra, utóbbi esetben biztosan. Mindkét esetben gyakori hogy "orvosi úton eltávolítják a magzatot", abortuszt, gyilkosságot követnek el. Ez ismereteim szerint a nőnek hatalmas érzelmi trauma. A dolog előtt nagy az elhatározás, de általában utána rájönnek mit is tettek és megbánják. (Például tudom, hogy a nők majdnem mindegyike zokogva ébred fel a "műtét" után...) A férfi helyzete jelentősen egyszerűbb. Elég elfordulnia a lánytól, így ő még könnyebben dönt az abortusz mellett. Ritka hogy a férfi egy ilyen eset után érzelmileg, fizikailag támogassa a lányt.

A következmények akármit csinálunk, jelentkeznek. Ha nem nézünk a lábunk elé, bizony könnyen kutyapiszokba léphetünk. És bizony a következményeket viselni kell. Persze egy kis figyelmetlenségnek rövid távú következményei vannak, egy nagynak életreszólóak. Nem lehet menekülni előlük, persze ráfoghatjuk, hogy az abortusz menekülés, de szerintem ez a felelősség teljes áthárítása a nőre, aki így két ember hibájáért viseli a terhet, egy életen át. Mert hazugság azt állítani, hogy elmúlik valaha is a hatása.

A dolognak sajnos vannak társadalmi alapjai. Elképesztő ami manapság zajlik. Az élet olcsó. Egy élet elvétele csupán a mi életünk hatodába kerül. Ez elég rossz arány. És a mi életünk hatodát sem elveszik, hanem csak becsuknak annyi időre (ezzel az egyszerű gyilkosságért járó börtönbüntetésre utalok). A liberalizmus elharapódzása, hogy azt kell néznem egy magyarországi világörökség előtt, ahogy buzik táncolnak, ez mind hozzátartozik ehhez. A dolog hátulról szinte támogatva van. Az egészet úgy kezelik mint egy átlagos orvosi kezelést. Mint egy rosszindulatú daganatot, kiveszik az emberből, és nincsenek tisztában annak a valódi jelentésével.

Nem tudom megérteni, hogy miért nincsenek a mai fiatalok rászoktatva a figyelemre, a magukkal való törődésre és a következmények viselésére, bármit is tesznek. Sokan elhiszik, hogy ez később sem változik majd meg és örökké élhetünk a békés következménytelenségben, ahol az igazi szabadságot a szex, a drogok, a pia jelentik. Elég szomorú dolog ilyen formán.

Remélem érthető a dolog, remélem értitek mit akartam leírni, és aki nem így gondolja, az átgondolja még egyszer az egészet.

A bejegyzés trackback címe:

https://metalizer.blog.hu/api/trackback/id/tr66928507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása